A-laget med god åpning på høstsesongen

lagt inn 23. aug. 2011, 06:29 av Henrik Myhrvold Simensen
Greåkers A-lag har åpnet høstsesongen på godt vis etter en skuffende vårsesong. Først ble Skjeberg slått i første kamp etter ferien på Moa Kunstgress, før det ble et knepent tap mot Trosvik 2. Mandag var det Rygge som gjestet Moa, et lag som i vår slo Greåker hele 6-1 på eget gress. Denne gangen skulle historien vise seg å bli helt en annen. Rygge tok ledelsen midtveis i første omgang, men Greåker slo tilbake ved Christian Huse kort tid etter, før Ronald Turner ble satt den matchvinnende scoringen like etter pause.

Oppgjøret på Moa starter forholdsvis jevnt. Gjestene fra Rygge har det meste av ballinnehavet de første 20 minuttene, men det er Greåker som skaper de fleste sjansene. Både Christian Huse og Ronald Turner var helt alene igjennom med Rygges keeper, som gjorde flere meget gode redninger. Men også bortelaget er farlig frempå og hjemmelaget har stengene med seg når Rygge kommer på en farlig kontring.

Etter en halvtimes spill kommer kampens første mål. Og det er bortelaget som tar ledelsen etter litt rot inne i Greåkers fem-meter hvor Rygges store spiss fra kort avstand får headet ballen i mål via keeper.

Men hjemmelaget slår fort tilbake. Nok en gang gjør Rygges keeper en god redning etter en avslutning fra en Greåker-corner, men på returen er Christian Huse på plass og lurer ballen i mål fra skrått hold. Dermed er lagene like langt ved pause.

Etter hvilen går Greåker agressivt til verks. Og når Greåker bryter et oppspill henger ikke Rygge med og Ronald Turner blir spilt alene gjennom, og kan enkelt fra fem meters hold trille ballen i mål.

Etterhvert som det nærmer seg 90 minutter prøver Rygge og sette et hardere press på Greåker. Men hjemmelaget står godt imot med en hardtarbeidende midtbane og en solid backfirer. Rygges dødballer blir også svært godt nøytralisert ved at keeper Mikael Kuzkowski kommer ut og plukker det meste i feltet.

Dermed tar Greåker sin andre trepoenger for høsten og klatrer med det opp til en sjetteplass på tabellen.

Greåkers lag:
Mikael Kuzkowski