En suveren uke

lagt inn 17. aug. 2017, 03:23 av Knut Audun Hotvedt
En god uke for Greåker senior!

I fare for at noen skal tro at jeg kun legger ut oppdateringer når vi vinner, så legger jeg med også referat fra forrige uke's kamp mot SFK junior borte på Kurland som ikke har blitt lagt ut, ettersom Audun har vært på hytta og ikke har hatt tilgang til nett.

Junior laget tok i går den korte veien til Kurland og bortemøtet mot SFK.
Disse kampene er alltid intense og bærer ofte preg av to lag som nekter å tape, og i går var intet unntak.

SFK starter kampen klart best og er ballsikre, flinke til å bevege seg i rom samtidig som de klarer å vri spillet ofte og godt nok til at vi ikke klarer å henge med slik vi ønsker de første 45 minuttene,
Hjemmelaget har mye ball og styrer spillet selv om de ikke klarer å skape de helt store sjansene. De største sjansene denne omgangen er det vi som skaper på overganger og rask angreps fotball de gangene vi gjenvinner ball fra SFK.
Først er det Abekya som løper fra forsvaret og kommer alene med keeper. Denne blir reddet og ender med corner som vi ikke får noe ut av. Kort tid etterpå på motsatt side er det Martial som blir spilt fri, løper fra backen og blir felt innenfor 16 meteren. STRAFFE.
Dette var ikke vår dag foran mål, og denne blir heller ikke satt i nettet til stor frustrasjon både fra spillere og ledere.
Vi går derfor til pause med 0 - 0. Vi er fornøyd med at vi fortsatt er med i kampen, men ikke prestasjonen som blir vist de første 45. Hadde vi hatt flaks kunne vi også tatt med oss en ledelse, men rettferdig hadde det nok ikke vært.


I annen omgang velger vi å endre litt på strukturen kontra 1 omgang, og jeg synes vi er mer på høyde fra start. Vi er mer aggressive og klarer å vinne ball oftere enn i første omgang, selv om vi fortsatt sliter noe med å etablere eget spill.
Derfor er det ekstra surt at SFK får hull på byllen etter 60 min. Tilfeldigheter gjør at ballen havner til høyre for 16 meteren vår etter flere dueller i feltet, her kommer det en SFK spiller og curler ballen vakkert i motsatt hjørne og 1-0 til hjemmelaget er ett faktum.
Vi må gjøre noen grep og velger herfra og inn å satse offensivt. Vi setter press på SFK og skaper flere gode halvsjanser, og på tampen er det bare uflaks at vi ikke får utlikningen vår.
Erik Kjølberg er med å dobler på venstre kanten og blir spilt fri alene med SFK's keeper nok engang. En god beinparade gjør at ballen havner på 8 meter og Jonas Jansen skal bare sette ballen i åpent mål, men der står det selvfølgelig en motstander og får headet ballen unna.
Det vil seg ikke, og som det ofte går i slike situasjoner får SFK punktere kampen etter en overgang 4 minutter på overtid.

Vi taper kampen 2-0, men tar med oss viljen til å vinne kamper. Gutta står på i 95 minutter og viser at de er i stand til å stå løpet ut selv på dager hvor ikke alt klaffer.
Nå skal vi løfte haka opp igjen og snu dette allerede til neste uke hvor vi har kamp både med senior laget og junior laget.

Vi er fortsatt med i toppen og skal gjøre det vi makter for å bite oss fast frem til serien er ferdig.


I løpet av to dager denne uka skulle både senior laget måle krefter mot Rakkestad 2 på bortebane, mens juniorlaget skulle reise kjærringa hjemme mot Trosvik etter ett bittert nederlag mot SFK forrige uke.

kampen mot Rakkestad åpner friskt og vi ser fort hvorfor Rakkestad tar de fleste poengene sine på hjemmebane. De åpner kampen i høyt tempo og virker ballsikre. Uten at noen av lagene skaper de helt store sjansene i starten av kampen er det vi som tar mer og mer over spillet etterhvert som kampen utvikler seg.
Vi er aggressive i presset og angriper hurtig i lengderetning. Særlig kantspillerne våre er flinke til å utfordre inn i banen og med spillere som klarer å flytte seg tidlig inn i "boksen" til Rakkestad skaper vi flere gode sjanser. Jeg føler at vi gjennomfører en meget god 1 omgang og spillerne gjør mange gode valg underveis. Dette resulterer i en 3-0 ledelse til pause.

2 omgang starter også friskt og allerede etter 4 minutter øker vi ledelsen til 4-0 og jeg føler meg ganske trygg på at vi skal ta med oss 3 poeng tilbake til Moa, men som tidligere, får vi en periode på ca 15-20 min hvor vi slipper oss ned, lavt i banen og gir fra oss initiativet. Rakkestad dominerer denne perioden og reduserer både til 1-4 og 2-4 før vi våkner til liv igjen.
Presset vårt blir flyttet opp i banen igjen og det er tempo i angrepene våre. Rakkestad holder ikke følge og vi putter på til både 5 - 2 , 6 - 2 og 7 - 2 før kampen blir blåst av.

Vi presterer godt i 70 minutter og tar med oss 3 verdifulle poeng. Det som startet bra i første seriekamp mot Rygge fortsetter og vi håper å bygge på dette videre i sesongen.

Målene våre ble scoret av følgende spillere :

Sander Rønning 4
Martial Amson koko 1
Jens Branem eriksen 1
Benjamin EK 1


Allerede onsdag skulle juniorene i ilden.

At vi har to kamper på like mange dager er ikke helt gunstig med tanke på belastningen til spillerne, men vi har gjort dette før og vet hva som bor i gutta.
Hjemme på Moa er vi gode og vi ønsket å stikke kjepper i hjulene på Trosvik som startet serien etter sommerferien med seier mot Selbak og befeste vår egen posisjon på toppen av tabellen.

Denne kampen dominerer vi stort sett hele matchen. Jeg synes vi er best fra start til slutt og viser at vi er mer sultne på tre poeng enn Trosvik. Vi er aggressive og vinner de fleste første og andre dueller gjennom store seler av kampen.
Vi slurver litt med pasningsspillet i starten,men dette tar seg opp underveis som kampen setter seg.

Igjen angriper vi med høyt balltempo når vi får overganger og dette resulterer i mange flotte kombinasjoner og tilslutt en komfortabel 4-0 ledelse til pause.

Jeg synes også vi kontrollerer annen omgangen, selv om vi ikke scorer like mange mål, og blir i realiteten aldri truet nok til at vi ikke skulle ta med oss alle poengene. Selv om Trosvik fikk redusere til 1 - 4 midtveis i annen omgang viser guttene hva som bor i dem og legger på til både 5-1 og 6-1 før dommeren sier at det er nok.

Målscorere i denne kampen var som følger:

Sander Rønning 3
Jens Branem Eriksen 2
Henrik Tholstrup 1

3 velfortjente poeng denne kvelden i flomlyset på Moa.
Vi er fortsatt med i teten og ser frem i mot en vanskelig bortekamp, onsdag neste uke mot Borgen som vi har fått juling av 2 kamper på rad. Vi ønsker å snu dette og skal gi jernet den neste uka, slik at vi er klare til kamp på Sandbakken.


For alle som er glad i Greåker har dette vært en fantastisk uke.
Håper at så mange som mulig nå kommer på kamp og støtter gutta fremover.

Sportslig hilsen

Mads vallestrand
Comments