Matchtalk: Greåker-Hafslund 9/8, 1930

lagt inn 6. aug. 2010, 13:04 av Henrik Myhrvold Simensen   [ oppdatert 7. aug. 2010, 16:13 ]

Ferien er over og mandag sparkes høstsesongen i gang på Moa når Hafslund kommer på besøk. Etter halvspilt serie ligger Greåker på andreplass, á poeng med Kråkerøy som står med klart bedre målforskjell. Med det blir hver kamp viktig med tanke på kampen om opprykk.

De to lagene kommer til kampen med vidt forskjellige utgangspunkt etter halvspilt serie. Greåker har gjennom hele sesongen konkurrert i toppen og satser mot opprykk. Hafslund derimot har variert mer i resultatene og ligger plassert på nedre del  av tabellen før siste halvdel av sesongen.

Greåker:

Greåker gikk tidlig ut med et mål om å gjøre oppholdet i 5.divisjon kortest mulig. Og målet om opprykk lever fortsatt i beste velgående til tross for tap mot opprykksrival Kråkerøy og uavgjort mot Tistedalen 2. Moalaget ligger som sagt på andreplass, á poeng med Kråkerøy som står med en klart bedre målforskjell, noe som avhenger av at Greåker etter alle solemerker må gjøre en bedre høstsesong poengmessig enn Fredrikstad-laget.

Lagets siste kamp før ferien skulle vært borte mot Borgar 2, men kampen ble aldri spilt grunnet at Borgar ikke maktet å stille lag. Med det vant Greåker kampen 3-0 på walkover.

Laget har trent de siste ukene før seriestart og også gjennomgått to treningskamper. Den første endte med uavgjort, 2-2 mot Torp i en kamp Greåker ledet ved to anledninger, men unødvendig skuslet vekk seieren. Verre var det dog mot Sparta Sarpsborg som nok en gang feiet Greåker av banen, denne gang med 5-1 i målprotokollen.

Når det gjelder skadesituasjonen mangler kaptein Kjetil Fremstad med en kneskade, mens Per Marcus Johannesen ennå ikke er tilbake etter benbruddet han pådro seg i vår. Ellers har ikke Dag Thomas Svendsen kommet tilbake i trening siden han tråkket feil og måtte forlate banen i kampen mot Torp.

Hafslund:

Hafslund på sin side rykket også ned fra 4.divisjon foregående sesong, men har denne sesongen ikke hatt evnene til å kjempe seg tilbake . Halveis ut i sesongen ligger laget på en beskjeden niende plass av tolv lag. På like mange poeng har de Borgar 2 på plassen bak og to poeng bak der igjen finner man Idd, mens Rapid fra Moss virker akterutseilt med to poeng på en sisteplass. Foran seg på tabellen har de et gap opp til Sarpsborg på fem poeng.

I sin siste kamp før ferien gikk Hafslun på et 4-2 tap mot Gresvik.

Tidligere oppgjør:

Dette blir det andre oppgjøret mellom lagene denne sesongen. De åpnet også mot hverandre ved sesongstart, den gang på Hafslunds humplete grusbane etter mye diskusjoner både før og etter kamp angående arenaen. Hjemmelaget så seg dog ikke plaget av grusen og ledet 1-0 til pause, men Greåker snudde kampen etter hvilen og vant etter en sterk andre omgang. Målene sto Thomas Høyem, Ronald Turner og Kjetil Fremstad for.

Denne gangen er det lagt opp til langt mer finspill på en jevn og flat kunstgressbane på Moa, som også har fått en aldri så liten renovering i sommer, etter at det oppsto noen ”sår” i banen på forsommeren.

Kampstart er 19:30 på Moa, det er gratis inngang og åpen kiosk, vel møtt!

ą
339.JPG