Greåker 2 slo Varteig i toppoppgjør

lagt inn 13. aug. 2010, 12:37 av Henrik Myhrvold Simensen   [ oppdatert 13. aug. 2010, 13:12 ]
Greåkers 6.divisjonslag startet fredag høstsesongen med bortekamp mot Varteig, som for anledningen benyttet Sarpsborg Stadions flotte fasiliter og kunstgressdekke ettersom. Grunnet mye regn ble kampen flyttet fra Varteigs egne gressbane. Fasilitetene var i sterk kontrast til det A-laget ble møtt med på torsdag hvor vi ble tvunget til å skifte ute.

Kampen hadde Greåker full kontroll på fra start til mål og vant til slutt 4-0, etter to mål i hver omgang.

Greåker starter kampen best og etter kort tid blir Dardan Istrefaj spilt pent igjennom av spissmakker Raymond Rødje. Men like før Dardan skal avslutte blir han felt av Varteigs bakerste mann, dommeren dømmer straffe og viser ut Varteig-stopperen. Straffesparket tar for anledningen spillende trener Frode Gretland seg av, og veteranen setter den sikkert oppe i venstre hjørnet, utagbart for keeper.

Greåker fortsetter å styre spillet på Sarpsborg Stadion, men Varteig er farlige på kontringer anført av en særdeles god spiss med både god fysikk og teknikk.

Men det er Greåker som scorer det neste målet også og nok en gang er det på straffe etter at Dardan nok en gang har blitt felt etter en fin forsering i 16-meteren. Nok en gang er det trener Gretland som tar seg av straffesparket, og denne gangen passer han på å lime ballen enda lenger opp i samme vinkel som han satt det forrige.

I andre omgang henger Varteig til dels godt med og dekker bedre rom og ligger mer kompakt som lag. Men etterhvert sprekker organiseringen når Dardan løper fra et par Varteig-spillere langs kanten og fra skrått hold setter den bak Varteig-keeperen

Utover i andre omgang stiger temperaturen på banen og det er flere stygge situasjoner påfulgt av kjefting og syting mot motspillere og dommer, det hele ender i at Varteigs kaptein får sitt andre gule kort for dagen og må forlate banen - uten at han er ferdig med å kjefte av den grunn.

Ti minutter før slutt kontrer Greåker og kommer tre mot en. Rashid Ahmad dribler av Vareigs forsvarsspiller, før han triller inn til Arian Istrefaj, som setter den i det tomme buret. 15 år gamle Arian feirer sitt første mål på seniornivå med en salto.

Det hele ebber ut i 4-0, et solid resultat for Greåker i noe som kan praktiseres som en toppkamp i 6.divisjon.

Ellers er det også morsomt at vi i dag hadde med to spillere fra guttelaget, som begge gjorde sakene sine bra. Aleksander Hansen spilte hele kampen fra sentral midtbane og gjorde en god kamp. Arian Istrefaj kom også inn på slutten og toppet det med en scoring.

Greåkers lag:
Jon Fredrik Githmark
Henrik Myhrvold Simensen
Lasse Kristoffersen
Frode Gretland
Torkil Andreassen
Christer Knudsen
Aleksander Hansen
Kenneth Reid
Blend Adnan
Dardan Istrefaj
Raymond Rødje

Rashid Ahmad
Jan Ivar Støa
Lars Ole Christensen
Arian IstrefajComments