Greåker MOT 100

lagt inn 20. jan. 2019, 02:28 av Knut Audun Hotvedt
Jeg har noen år på baken i Greåker og har snakket med "gamlingene" fra jeg var forholdsvis ung. Slapp bl.a.inn på Old Boys møtene som 17.åring med skjenking selvsagt. Det skulle vært i dag, nok om det.
Men, til bare for noen måneder siden trodde jeg at Greåkerdraktene alltid hadde vært grå. Der tok jeg grundig feil. I tidligere artikkel fortalte jeg at de opprinnelig var røde. Når ble de grå?
Søknad for å få grå drakter ble sendt inn 4.11.1950. Uka etterpå den 9.11.1950 ble søknaden innvilget/anbefalt av Østfold Fotballkrets.
Draktene skulle da være
- Stålgrå trøye med rød besetning og røde benklær. Reservedraktene: Gul trøye med blå benklær( Yvendraktene).

Etter det vi kan finne er det kun to klubber i Norge med grått, Greåker og Strømmen. Og gråfargen har vært til besvær utallige ganger. Etter en del vask kunne vi f.eks. ikke spille mot FFK i våre drakter. Det ble for likt. Gråfargen ble hvitere og hvitere. 
Et annet problem. Ingen leverandører lagde slike drakter. Vi måtte spesialbestille. Det var dyrt. Derfor ble det opp gjennom årene sportsmerket som avgjorde hvordan Greåkerdraktene skulle se ut. På bildet over- draktene slik de var i 2008.
Søknaden om grått ligger vedlagt

Ċ
Knut Audun Hotvedt,
20. jan. 2019, 02:28
Comments