Greåker scoret 4 i anne omgang mot UMBI Ås

lagt inn 28. apr. 2010, 11:25 av Knut Audun Hotvedt   [ oppdatert 28. mai 2010, 12:52 av Flemming Ottosen ]
Ronald Turner scoret 1, Bujar Alminehaj 2 og Kjetil Fremstad 3 mål da Greåker igår vant 6-2 borte mot UMBI Ås. Det sto 2-2 til pause etter nok en rufsete 1. omgang av laget fra Moa, men i andre omgang var det liten tvil om hvem som skulle stikke av med 3 poeng. Greåker spilte til tider flott fotball og skapte mange farlige sjanser. 4 mål i andre omgang førte til en komfortabel seier for Gretlands mannskap.

UMBI Ås presser oss høyt fra start av og vi får en real kalddusj etter 5 minutter. Et altfor enkelt mål slippes inn etter et gjennomspill i vårt bakrom. Etter hvert får vi flyttet laget høyere i banen og i stedet for å slå lange baller fra forsvaret får vi involvert midtbanen i større grad. Det gir resultater etter 32 minutter når Pål Fredriksen får kontroll på en klarering midt på UMBI's banehalvdel. Han slår et innlegg på bakre stolpe som treffer Turner - han header ballen i åpent mål etter en feilvurdering fra deres keeper. 1-1!

Kjetil Fremstad sørget for at vi går i ledelsen med 2-1 når det er gått 36 minutter. Etter at vi har presset på en stund havner ballen i beina til Kjetil som dunker inn vårt 2. mål for kvelden. En merkelig situasjon oppstår 3 minutter før pause: Ronald Turner blir tacklet hardt i ryggen på midtbanen. Han spiller ballen ut over sidelinjen og markerer for at han er skadet. UMBI misforstår dette og tror han er sint fordi han ikke fikk frispark - de setter igang kjapt og kommer 1 mot 1 mot vår høyreback. Her blir det en duell om ballen, hvor begge parter kunne fått frispark både mot og med seg, men dommeren lar spillet gå videre. Det hele ender med at de setter inn 2-2 rett før pause.

Frode setter fokus på 3 ting i pausa: Innsats, stå høyere i banen og ballen langs bakken. Vi får et mye bedre tak på hjemmelaget allerede fra avspark, og det er spilt 50 minutter når Kjetil Fremstad spiller Bujar Alimehaj nydelig igjennom. Alene mot keeper gjør sistnevnte alt rett og det står 2-3!

59 minutter er spilt, Greåker har full kontroll bakover og styrer det meste av spillet. Bujar ser muligheten for et skudd på en ball som spretter på ca 20 meters hold - skuddet går over keeper i det lengste hjørnet og det står 2-4!

Vi fortsetter å presse, og det er svært få sjanser hjemmelaget kommer til. Det meste blir plukket opp av en hardtarbeidende midtbane, og et godt forsvar. 6 minutter før slutt scorer Fremstad sitt 2. mål for kvelden. Et skudd fra 16 meter utagbart for keeper i lengste hjørnet. 2-5! Før dommeren blåser av for full tid rekker Fremstad å score et tredje mål - denne gangen er det Thomas Høyem som serverer han nydelig på 16-meteren. Fremstad skrur ballen nydelig i det høyre hjørnet og 6-2 seieren er et faktum.

Frode Gretland sier etter kampen at første halvdel av første omgang er altfor dårlig, med mange lange baller og for stor avstand mellom midtbane og forsvar.
- Vi har 20 minutter som er helt ok, før vi faller før pause. Andre omgang er veldig bra, noe som vises ved våre 4 scoringer. Men har en jobb å gjøre for å være med fra start av, det er en skummel tendens at vi slipper inn mål før vi virkelig våkner.

Mål Greåker:

Henrik Myhrvold Simensen
Blend Adnan
Dardan Istrefaj

Årets første hjemmekamp går av stabelen mandag 03/05, vi møter Tronvik på Moa Lane kl. 19.30. Ta med deg en venn og se Greåker jakte 3 nye poeng på Moa! Vi kan friste med nystekte vafler i kiosken,det er bestilt pent vær og vi skal gjøre vårt beste for å varte opp med festfotball!