Hærlig sesongåpning av de eldste i Ungdomsavdelingen

lagt inn 10. mai 2014, 14:10 av Heine Eriksen
Rundt nyttår tok de eldste lagene i ungdomsavdelingen grep og sammenslåing av treningsgrupper ble besluttet. G13/G14 som en treningsgruppe og G15/G16 som en annen. Det var stor spenning til hvordan dette ville slå ut og mange meninger er utvekslet. For oss som har vært på feltet og fått være med å jobbe med treningsgrupper på 30 spillere+ ,med god treningskultur og godt aktivitetsnivå er konklusjonen enkel. Dette har slått meget godt ut. Ikke bare har vi fått til et meget godt samarbeid mellom gruppene, vi stiller flere lag og tilbudet er bedre for spillerne våre enn på svært lang tid. I tillegg ser vi nå når serien er i gang at vi henger godt med blant de beste i kretsen.

I år stiller vi med følgende lag;
G13/14 9'er i bredde, 2 lag
G14 i KM
G15/16 i bredde
G15 i KM
G16 i KM

Sesongstarten for lagene er imponerende. Breddelagene har spilt 7 kamper, 3 seire, 1 uavgjort og 3 tap. KM lagene har spilt 11 kamper, imponerende 10 seire og kun 1 tap. Vel så viktig som de gode resultatene er at alle har et godt kamp- og treningstilbud på sitt nivå og at trivselen er stor. I tillegg har vi et hospiteringstilbud for de beste og mest ivrige gående. Vi har få frafall i disse gruppene, og totalen vokser.
Med dette som et godt grunnlag ser vi lyst på fortsettelsen. Ser vi på disse gruppene samlet har vi et godt utgangspunkt for at klubben skal stille et ungt juniorlag i 2015 og holde dem samlet til 2018. Dette betinger jo at gruppene holdes samlet og at alle med junioralder holdes i et miljø med godt treningsmiljø og gode kamp- og treningstilbud til de når senioralder. Både i egen klubb og utenfor er det historisk bevist at det slår negativt ut å flytte juniorspillere permanent opp på seniornivå for tidlig, spesielt for klubber nede i divisjonssystemet. Dette skal vi ta lærdom av og bestrebe å tilby ungdomsspillerne våre gode tilbud i fremtiden, noe som er en forutsetning for å nå klubbens overordnede mål.

Nye tøffe kamper venter våre lag og det er ingen tvil om at mye folk på våre kamper inspirerer våre spillere og også oss som trenere. De kommende kamper på Moa for våre lag er;
Mandag 12/5 G16 KM mot Selbak kl 19:15
Tirsdag 13/5 G13/14 mot Torp kl 18:30