Juniorlaget senket SFK

lagt inn 1. jun. 2011, 14:20 av Henrik Myhrvold Simensen
Greåkers juniorlag møtte onsdag kveld Sarpsborg Fotballklubbs juniorlag til dyst under fine omgivelser på Sarpsborg Stadion. Kampen var veldig jevnspilt med få sjanser til begge lag. Men i andre omgang tok Greåker mer over med vinden i ryggen samtidig som SFK fikk en mann utvist. Avgjørelsen falt midtveis ut i andre omgang da Sondre Hjertaas slo inn et knallhardt innlegg foran mål som gikk via en motspiller og i mål. Dermed tok juniorlaget en etterlengtet seier etter to strake tap.

Første omgangen på Sarpsborg Stadion er langt fra noen underholdende affære. Kampen foreløper seg for det meste på midten med mange dueller og det trykkes til i duellene fra begge lag noe som fører til litt temperatur spillerne imellom. Til tross for medvind greier heller ikke SFK og skape de store sjansene. Hjemmelaget får mange frispark i gode posisjoner, men setter alt over mål. Greåker er også nære ved å bryte gjennom på kontringer et par ganger, men enten fikk forsvarsspillerne ryddet opp i siste liten, samtidig som SFKs solide keeper var flink og komme ut og bryte gjennomspill.

I andre omgang får Greåker flyttet laget høyere i banen med vinden i ryggen. Drøye ti minutter ut i andre omgang blir det en avgjørende situasjon i kampen. Blend Adnan stjeler ballen fra SFKs defensive midtbanespiller som instinktivt drar ned Blend som setter fart fremover. Dermed får han sitt andre gule kort og må forlate banen. Etter dette tar Greåker full kontroll over midtbanen og styrer kampen.

Og det gir resultater. Halveis ut i omgangen avanserer Blend oppover høyrekanten. Han legger en fin medløpspasning inn til Henrik Myhrvold Simensen i midten, som på første touch kan sende Sondre Hjertaas gjennom. Sondre kommer seg ned til linjen på høyre siden innenfor 16-meteren og dunker inn et innlegg knallhardt foran mål på første stolpe. Der har Robin Karlstad startet, men han kommer ikke på ballen da den treffer en SFK-spiller som er uheldig og setter ballen i eget mål.

Etter dette er det Greåker som er nærmere å doble ledelsen enn at hjemmelaget skal utligne ledelsen, og SFKs keeper må dra opp noen redninger av høy klasse.

Dermed tar Greåker med seg tre poeng hjem til Moa, i en jevn kamp hvor Greåker til slutt fortjent trakk det lengste strået. Spesielt forsvarsspillet bør trekkes frem. Agressivt over hele linja, mens backrekka styrt av kaptein Henning Hotvedt, pluss keeper Nathaniel Dahl var alle bunnsolide.

Forhåpentligvis blir tabellen snart oppdatert med de seneste resultatene, og den kan du lese her: http://www.fotball.no/System-pages/TabellTermin/?tournamentId=125840

Greåkers lag:
Nathaniel Dahl