Juniorlaget tapte mot Borgen

lagt inn 14. feb. 2017, 03:23 av Knut Audun Hotvedt
Årets andre kamp i vårcupen ble spilt mandag kveld på Sandbakken kunstgressbane. Vi hadde stor tro på sier før kampen, men en meget dårlig bane gjør at vi aldri klarer å etablere  vårt eget spill. Det skal sies at skøyter kanskje hadde vært det beste fottøyet denne kvelden, selv om hele Borgen laget valgte å spille i joggesko.

Det er vanskelig å sette fingeren på noe konstruktivt i en kamp som denne. De første 20 minuttene bærer preg av at vi nesten ikke klarer å stå oppreist. Borgen håndterer underlaget best og selv om det er mye tilfeldigheter ligger vi raskt under 4-0 og kampen er i realiteten nesten avgjort før vi har spilt 30 minutter.

Helt på tampen av første omgang utnytter David Monan en kommunikasjonsfeil hos Borgen og pause resultatet er 5-1. Vi observerer raskt at Borgen blir stresset ettersom vi har kommet mer og mer med i kampen utover i omgangen og vi kunne fort redusert både en og to ganger til.

I ettertid ser jeg at vi kanskje kunne gjort ting annerledes fra start, og jeg tar mye av dette på min kappe sier trener Mads Vallestrand.

I pausen bestemmer vi oss for å stå høyt i banen og sette presset langt inne på Borgen's banehalvdel de første 15 minuttene. Dette gir en umiddelbar effekt og vi reduserer til 2-5 før minuttet av annen omgang er spilt. Guttene har byttet skotøy i pausen og fotfestet blir bedre. Vi tar over initiativet i kampen og Borgen ser faktisk ut til å bli stresset. Kun marginer gjør at vi ikke scorer flere mål og det kunne fort blitt en skikkelig kamp igjen, men vi har dessverre ikke disse marginene på vår side denne kampen.

Sluttresultatet ender tilslutt på hele 6-2 til Borgen.

Vi er selvfølgelig skuffet over å tape på denne måten, men vi kan ikke legge så mye vekt på resultatet i en slik kamp. All ære til Borgen som håndterer dette på en glimrende måte, men jeg føler meg sikker på at kambildet ville blitt annerledes på en god banen hvor muligheten for å spille fotball hadde vært bedre.

Vi er en erfaring rikere, og jeg synes gutta fortjener skryt for at de står på helt til dommeren blåser. det er lett å gi opp i slike kamper som dette, men vi prøver så godt vi kan hele veien inn.
Alle spillerne i troppen får bra med spilletid og vi tar med oss dette videre inn i oppkjøringen.

Allerede på onsdag er det ny kamp for mange av guttene da A laget vårt skal i ilden mot Varteig klokken 20.00 på Moa.