Junior og senior er i gang

lagt inn 27. apr. 2017, 02:34 av Knut Audun Hotvedt
Etter en uke med litt kampnerver og to uavgjorte for henholdsvis både senior og juniorlaget vårt var vi denne uken innstilt på å få tre poeng og kontakt med toppen av tabellen.

Først ut er seniorlaget som spilte bort mot rekruttene til SFK på Kurland tirsdag 25.04.
Dette var en kamp vi mente vi burde vinne og vi bestemte oss på forhånd for å være aggressive i presset vårt og at vi skulle stå høyt på ett ungt SFK lag, men noen ganger blir det dessverre kun med planen.
Vi leder 1-0 etter første omgang, men både spillet, holdningene og innsatsen vi legger ned er langt under hva vi kan forvente. Vi blir nok litt selvsikre på oppgaven, og SFK er fult på høyde og dominerer til tider banespillet.

Pausepraten er ikke av det lystige slaget, men gutta må vekkes og noe må gjøres. 5 bytter tidlig i annen omgang gjør at vi kommer mer og mer med i kampen og de som kommer inn spiller godt, samtidig som de eldste spillerne våre hever seg noe utover i kampen. Presset vårt og ikke minst innsatsen blir noe høyere og vi tar over kampen mer og mer. 1-0 blir til både 2-0 og 3-0 før SFK reduserer til 3-1. Marcus Jørgensen fortsetter å putte mål slik han har gjort i vinter og scorer alle våre 3 første mål før han bommer på straffe og muligheten for å sette sitt fjerde mål for dagen.
På tampen av kampen får vi ennå en ny straffe etter at Michael Kristoffersen som har kommet tilbake til Greåker fra nettopp SFK blir felt. Denne gang er det spillende hjelpetrener Besart Voksha som får muligheten og fastsetter sluttresultatet til 4-1.

Vi tar med oss 3 poeng tilbake til Moa, men er enige om at dette ikke holder om vi ønsker å være med å kjempe i toppen.

Dagens Greåker spillere ble valgt og følgende spillere fikk poeng.

Marcus Jørgensen : 3 poeng

Henrik Simensen : 2 poeng

Michael Kristoffersen : 1 poeng.

Allerede dagen etter, onsdag 26.04 var det ny kamp og juniorlaget vårt skulle i ilden borte mot Trosvik sitt junior lag. Ettersom denne kampen også "murret" i bakhodet på tirsdag valgt vi å hvile alle jr spillerne så mye som mulig i tirsdagens seniorkamp. Det var derfor ingen jr spillere som spilte mer enn 1 omgang hver seg på tirsdag. At vi har friske bein er helt avgjørende i en junior serie som er preget av mange gode lag og godt tempo.

Før denne kampen hadde vi stort fokus på at vi må begynne å spille litt enklere igjen og finne frem de kombinasjonene vi var gode på tidlig i vinter. At vi klarer å variere spillet vårt mer enn vi har gjort den siste tiden og at det kollektive er viktigere enn at det er "jeg" som skal prestere.

Dette blir en kamp hvor jeg synes vi er best fra start til slutt selv om Trosvik får lov til å være med i kampen lenge. Jeg føler at vi har god kontroll og vi skaper 5-6 store sjanser i første omgang uten at vi klarer å få ballen i mål. En god Trosvik keeper kombinert med en stolpe som står i veien gjør at vi går til pause med 0-0. Vi har dominert banespillet, men ser allikevel at vi kan bli flinkere til å vende spillet vårt oftere og sette presset høyere i banen.

Annen omgang  blir ennå bedre enn første omgang og vi er flinke til å tvinge Trosvik til å gjøre feil. Vi gjenvinner oftere på deres banehalvdel som en direkte årsak av at vi står høyere med midtbaneleddet vårt og vi er litt roligere med ball i angreps fasen. Martial Amson Koko er tilbake i sitt "gamle jeg" og drar fint forbi backen og gjør ingen feil alene med keeper etter ca 51 min. 1-0 til Greåker er ett faktum . 2 -0 til Greåker kommer bare få min senere etter en corner som går igjennom hele feltet. Anders Mainitz får tak i ballen på motsatt side og legger fint inn til Michael Kristoffersen som banker ballen i nettet bak en sjanseløs Trosvik keeper.
70 min og ny corner for Greåker. Michael Kristoffersen ruver nok en gang høyst i feltet og stanger ballen med panna helt nede til venstre og 3-0 er ett faktum.

Selv om Trosvik får straffe med 15 min igjen på klokka som Jostein Skaar redder mesterlig synes jeg vi har god kontroll på denne kampen og får 3 velfortjente poeng.

6 Poeng på totalt 2 kamper gjør at både seniorlaget og juniorlaget vårt nå står med 4 poeng etter 2 spilte kamper. vi er fornøyd med starten vår, og ser nå kun frem til neste kamp.

Mandag 01.05 spiller A laget vårt hjemme mor Rakkestad 2 klokken 20.15. Vi håper alle som er glad i Greåker kommer å støtter guttane.

God helg:)

Mads Vallestrand