Noen sportslige tanker før seriestart 2011

lagt inn 19. apr. 2011, 06:26 av Heine Eriksen   [ oppdatert 19. apr. 2011, 08:12 ]
Ungdomslagene i Greåker er svært nær seriestarten og det er godt å være vitne til at det ser meget positivt ut for våre ungdomslag. Hele 7 lag stiller klubben med i serien i ungdomsklassene 11-15 år, i tillegg et godt bemannet juniorlag. Svært lenge siden klubben hadde et liknende utgangspunkt.

Hvorfor er vi der vi er?
Først og fremst er vi avhengige av tilrettelegging av baner og anlegg. Det har vært en tøff vinter med tanke på at alle lagene trener ute hele vinteren. At dette har vært mulig i år er takket være fa
ntastisk innsats av banemannskapet. Tusen takk til hele den gjengen som har stått på. Ikke minst til den optimismen som har vært til stede når store snømengder har lavet ned. Både før, under og etter treningene har dere vært veldig synlige. Bekymrede trenere har ringt midt på dagen, bare for å få svar på at det er bare å møte til trening...banen står klar. Naturligvis ikke alltid glimrende forhold på banen, men alltid mulig å gjennomføre gode treningsøkter. Morsomt, og ikke minst motiverende.
På trenersiden jobbes det godt og kontinuitet har vært avgjørende for det gode sammarbeidet mellom lagene. På anlegget oppleves stadig hyppigere interesse og diskusjoner knyttet til hvordan det bør jobbes i forhold til spiller- og klubbutvikling. Har en følelse av at aktivitetsnivået har økt og det trenes mer riktig. I tillegg benytter trenerne hverandre i mye større grad til meningsutveksling. Undgomslagene våre står nå godt samlet. Det differensieres og hospiteres mellom lagene og det praktiseres et tilbud til alle, også talentene. Viljen til økt aktivitet og opplevelser er tilstede. Som eksempler kan nevnes at hele 6 lag stilte i Mossecup tidlig i Mars, 4 lag stiller i Kanalcup i Horten i begynnelsen av Juni og 2 lag reiser til Dana Cup i slutten av Juli. Prestisjetunge cupèr som gir masse positive inntrykk.
Og så til ungdommene våre. Fantastisk morsomt å se at så mange benytter anlegget på Moa også utenfor felles treningstider. Både store og små. Må få med at det er inspirerende å se A-lagsaktuelle juniorer leke på "fridager" sammen med de yngre. Da har vi fått til noe riktig! I tillegg ser det ut til at det er stor treningsoppslutning i de forskjellige lag som jo er et sunnhetstegn.
Kan virke som vår ungdomsavdeling her fremstilles som utlært. Det er vi så absolutt ikke og det er her utfordringene våre ligger. Hvordan vi skal utvikle dette videre og hvordan vi skal skape godt nok tilbud til alle i klubben vår er på agendaen. Vi er fortsatt bare i startgropa til å ta strupetak på frafallsproblematikk. Rekrutteringsproblemer har vi uansett ikke.

Ønsker alle lagene, også senior, junior og barneidrettslagene, lykke til med sesongen. Vil også ønske Stian Nikolaisen lykke til i Sarpsborg 08. Vi er stolte av å ha rekruttert opp spillere som får slike muligheter.

Ses på Moa