Nytt fra senior og junior siste uka

lagt inn 18. jun. 2017, 13:13 av Hans-Kristian Ek
Nok en uke er ferdig og denne gangen ble det også 9 av 9 poeng som vi ønsket oss.

Uken startet med en god treningsøkt på mandag hvor vi hadde god intensitet. Fokuset vårt denne mandagen var å spille oss ut av press samtidig som vi hadde fokus på høyt og samlet press uten ball.

Allerede tirsdag var det A laget sin tur til å spille hjemme mot Sparta 2. Vi var enige om at kun 3 poeng var godt nok mot dagens motstander. At vi skulle klare å videreføre de gode prestasjonene fra forrige uke skulle også være en fellesnevner for denne uken.

Kampen ble aldri slik vi håpet på forhånd, og til syvende og sist er det dommeren som får det meste av oppmerksomhet etter kampen! Heldigvis like dårlig begge veier, men med lite forståelse for spillet og med en arrogant innstilling blir det til slutt en parodi av en fotball kamp.

Vi spiller med ok tempo og har styringen de første 20 min hvor vi også tar ledelsen 1-0. Etter målet faller tempoet og vi inviterer Sparta inn i kampen igjen! Selv om de ikke skaper allverden foran mål får de utlikne til 1-1 på sin første sjanse.
Vi klarer å omstille og går til pause med en 2-1 ledelse.

I annen omgang blir det 1 mål til og vi vinner til slutt 3-1 i en kamp som er langt unna kampen vi spilte mot Trøgstad sist fredag. Men det viktigste er at vi klarer å ta 3 poeng i en kamp som vi har slitt med å utnytte til egen fordel tidligere. Dette var også siste kamp før ferien for A laget sin del. Vi ligger pr nå på en 5 plass med 16 poeng totalt! Råde2 og Tune begynner å få en liten luke på toppen av tabellen, men det er kort vei opp til 3 og 4 plassen som vi bør sikte oss inn på etter ferien.

Junior gutta hadde denne uka fredag's kamp borte mot Råde. En kamp som skulle vært spilt på Moa, men som vi måtte flytte pga bryllup på klubbhuset. Alle de andre lagene i toppen av divisjonen hadde allerede spilt og vunnet sine kamper, så vi gikk til kamp med ett lite press om vi skulle tilbake helt på toppen av tabellen. Råde har hatt noen gode resultater den siste tiden og pustet oss i nakken med sine 15 poeng.

Vi starter med å ha veldig god kontroll mot ett lavt liggende Råde lag som ikke ønsket å gi oss noe rom å angripe i. Med mange mann i forsvar fikk vi problemer med å utnytte farten i angrepene våre. Allikevel har vi 4-5 gode kombinasjoner hvor vi klarer å doble på kantene og fylle på med nok mann i boksen. Dette resulterer i en 1-0 ledelse til oss og i alle fall 2 store sjanser som burde blitt mål. Etter ca 25 min gir vi fra oss litt av iniativet og Råde får utlikne på sin første sjanse. 1-1 står seg også til pause.

Annen omgang er jevn på mange måter, selv om jeg synes vi har ok kontroll på kampen! Råde skaper ikke så mye fremover, men fortsetter og forsvare seg godt. Vi skaper egentlig nok sjanser til å avgjøre kampen tidlig i 2 omgang, men ledelsen lar vente på seg til det 61 minutt. Anders Mainitz utnytter ett frispark til vår fordel og banker ballen i motsatt vinkel.

Kampen ender tilslutt med en 2-1 seier. Vi møter ett lag som er gode til å forsvare seg og det er relativt godt tempo hele kampen, så dette er vi fornøyde med. Vi er nå oppe i 22 poeng og deler ledelsen i divisjonen sammen med Borgen. Vi har nå også fått en liten luke ned til 5-6 og 7 plassen på tabellen.

Junior laget skulle også spilt kamp i dag, søndag 18.06, men Spydeberg klarer ikke å stille lag. Ettersom vi allerede har mange kamper fra før og kamp belastningen er stor for juniorene våre ser vi ingen mulighet for å flytte kampen til etter ferien, og Spydeberg klarer ikke stille lag før ferien!
Kampen ender derfor med WALK OVER og 3 poeng til oss.
Litt vemodig at kamper skal avgjøres på denne måten, men med mange kamper er det ikke alltid like lett å flytte kamper.

Vi har nå 25 poeng med en kamp igjen å spille. Denne kampen spilles onsdag 21.06 borte mot Selbak! I skrivende stund topper vi 1 divisjon for junior. Vi håper dette holder helt inn til ferien.

Ønsker alle en god uke
😊

Sportslig hilsen
Mads Vallestrand
Hovedtrener Greåker A / JR

Comments