Reisebrev fra Tyrkia

lagt inn 28. apr. 2010, 11:18 av Knut Audun Hotvedt   [ oppdatert 28. apr. 2010, 11:20 av Flemming Ottosen ]
Greåkers seniortropp er for tiden i Tyrkia, på årets treningsleir. Vi ankom Antalya sent fredag kveld, stilte klokkene en time fram, og fikk i oss litt mat. Det ble også tid til et spillermøte med praktisk informasjon, og diktering av kjørereglene for oppholdet før vi hoppet i loppekassa.

Lørdag startet med frokost kl 08.00 og vår første trening her nede kl 10.30. Denne økten ble brukt til å bli kjent med banen og til å venne oss til varmen (ca 20 grader i skyggen). Med strålende sol hæppet vi oss igjennom 90 minutter. Bussen fram og tilbake til feltet tar ca. 5 minutter og turen blir ofte brukt til å skrøne om treningsøkta. Etter første økt er det dusj eller bad i det noe "tempererte" vannet. Spilleselskapene setter skyhøye odds på at det er mer enn 17 grader i bassengene, men det stopper ikke badekåte spillere fra å kaste hverandre uti.

Treningsøkt to starter 17.00. Dermed får vi spillerne noen timer til å slappe av og gjøre som vi vil. Lørdagens andre økt hadde høyere intensitet enn den første, og vi fikk løpt fra oss i 4 mot 4 på liten bane. Kvelden ble avsluttet med å se Real Madrid bli rundspilt av Barcelona.

Søndag hadde vi kun 1 økt, denne var til gjengjeld den tøffeste til nå. Det regnet forøvrig hele dagen. Etter lunsj gikk det slag i slag for de fotballinteressert: United - Blackburn, Liverpool - Fulham, Tottenham -  Portsmouth, Catania - Milan og ikke minst Sarpsborg 08 - FFK (3-0!!!). Mini var så fornøyd med laget sitt at han sølte mer rødt på den røde og hvite drakta si, og ga den bort til vår eminente reiseleder Mette. Audun hadde også sitt å si om FFK, men det egner seg desverre ikke på trykk.

Idag, mandag, har vi hatt en lett formiddagsøkt og trent formasjon. Kl 17.00 spilte vi kamp mot U-21 laget til Rubin Kazhan. Kampen endte 4-1 i deres favør, og vi fikk kjørt oss i hele første omgang. De er pasningssikre, hurtige i røttene og konger i lufta. De scoret to ganger i første omgang, før vi ble noenlunde vant til tempoet og klarte å tette igjen bakover. Vi hadde 2 cornere og et par gjennomspill, ellers foregikk det meste av spillet på vår banehalvdel. I andre omgang var kampen mer gjevnspilt, og vår nyutnevnte kaptein kunne utnytte en forsvarsfeil og sette 3-1 i åpen kasse etter å ha rundet keeper. Vi slapp desverre inn nok et mål før 90 minutter var gått, men er likevel fornøyde med resultatet. På torsdag møter vi Biri, og Biri møter Rubin Kazhan imorgen. Vi er særdeles spente på resultatet i den kampen.

Foruten om søndag har været vært strålende her nede. Det er harmoni i troppen, og raki'n sies å være god (uten å nevne navn kan vi røpe at den blir testet av støtteapparatet hver kveld - for sikkerhetsskyld).
Kommer tilbake utover uka med nytt reisebrev og nye bilder.

PS: Det blir utdelt en del symbolske sitroner her nede, til de som ikke akkurat er i strålende humør av en eller annen grunn. Frasen "nei, ta deg en sitron æ gett" er ofte hørt =) så til alle de som maser her nede om oppdateringer på siden: Det er en kurv med sitroner på bufeeten - velbekomme ;)