Seier 3 - 2 mot Ås

lagt inn 28. apr. 2010, 11:05 av Knut Audun Hotvedt   [ oppdatert 28. apr. 2010, 11:06 av Flemming Ottosen ]
Lørdag ettermiddag spilte Greåker treningskamp mot Ås i Østfoldhallen. Laget snudde 0-1 til 3-1, og vant til slutt 3-2 mot et ungt mannskap fra Ås som har som målsetning å rykke opp i 3. divisjon denne sesongen.

Kampen var 24 minutter gammel da Ås scoret sitt første for kvelden, på en kontring etter en GIF-corner. Vi var i overtall i det Ås kom inn på vår halvdel, men de kom kjapt og med mange folk og kunne til slutt kontre inn 0-1.

Greåker svarer kjapt, og vi setter press på Ås fra avspark. 28 minutter er gått når Dardan dribler inne i Ås sin 16-meter og blir felt. Det blir dømt straffespark, og Atle Horvei sender keeper feil vei og setter ballen sikkert i mål. 1-1!

Vi hadde mange lange oppspill fra backrekka i første omgang, og de fleste traff der de skulle. Det andre målet vårt kom etter at vi satt igang bakfra, og ballen kommer til slutt til Bujar som befinner seg ute på vår høyre side. Han starter en trikseserie hvor han vekselvis trikser ballen over motstander og skyver motstandere unna. Denne serien ender med mål, og vi talte til 4 motstandere pluss keeper som Bujar passerte på dette raidet - fantastisk! 2-1 etter 40 minutter.

Vi går til pause med ledelse, og Frode Gretland mener denne omgangen er vår foreløpig beste denne sesongen. Et kvarter ut i andre omgang får vi corner, Ås forsøker å klarere ballen ut mot cornerflagget og ballen blir slått inn foran mål igjen. Der står to Greåkerspillere - Dardan Istrefaj tar ned ballen på brystet og Christian Huse kan beine ballen i mål fra 10-11 meter. 3-1!

Ås kommer litt oftere til sjanser etter dette, og de får corner etter en kontring i det 73. minutt. En perfekt lagt corner blir lagt rett på pannebrasken til en Ås-spiller som kommer stormende mot første stolpe, og det står 3-2. Vi rir av stormen etter dette og vinner 3-2.

- En bra gjennomført kamp og vi vinner en fullt fortjent seier. 1. omgang er foreløpig årsbeste fra vår side, hvor vi spiller periodevis veldig bra. I 2. omgang synker kvaliteten på spillet et par hakk, og vi blir i perioder litt mer unøyaktige. Til tross for dette er vi det klart beste laget denne omgangen. Det er litt synd at vi istedet for å punktere kampen på 3-1 faller tilbake til gamle synder og inviterer dem inn i kampen igjen, sier Frode G.

Troppen:

Rune Thorsteinsen