Senior vinner 1 - 0 i første treningskamp

lagt inn 20. jan. 2017, 03:02 av Knut Audun Hotvedt
19.01.17 og første treningskamp for senior laget vårt. Motstander : Berg på bortebane.

Helt strategisk har vi valgt de første treningskampene på bortebane, ettersom vi ikke klarte å få med oss mer enn 3 poeng totalt fra fremmed "gress" sesongen 2016. Det å få gode prestasjoner og ett resultat på bortebane tidlig i oppkjøringen er viktig for oss slik at guttene ser at det også er mulig å plukke poeng på andre baner enn på Moa.

Troppen vår bestod av mange juniorer også denne kampen, og vi var spente i forkant av kampen på om fokuset vårt de tre første ukene ville være synlig allerede nå.
Vi hadde to klare fokusområder før kamp. Vi skulle være tålmodige defensivt, ligge trygt i ramme og tvinge Berg til å slå langt eventuelt spille støttepasninger inn på egen halvdel. Offensivt hadde vi fokus på det å verne ball, samt at vi skulle gjøre enklere valg enn hva vi har gjort tidligere.

Første omgang var nesten bedre enn hva man hadde turt å håpe på i forkant. Defensivt er vi godt organisert til enhver tid og Berg sliter med å komme til sjanser overhodet. Trenerteamet telte to sjanser til Berg de første 45. En av disse sjansene var i tillegg på ett frispark som muligens var litt streng dømt. Offensivt spiller vi god fotball og lar ballen gjøre jobben. Selv om vi ikke har hatt noe fokus på det offensive på trening frem til nå, er det mange gode kombinasjoner, og vi kunne vel kanskje utnyttet rom offensivt ennå bedre til tider, men vi går til pause med 1-0 som også blir sluttresultatet. Målet vårt ble scoret av Sander Fredriksen som før sesongen valgte å komme "hjem" etter en periode i Sarpsborg 08.. Etter en fantastisk pasning på halv volley av bror Jonas Fredriksen setter Sander fart fra venstre kantrolle, passerer backen og hamrer ballen i motsatt vinkel. ett prakt angrep etter å ha vært gode defensivt.

Vi føler at vi har fullstendig kontroll på kampen og dette er også tilbakemelingen guttene får i pausen.

I annen omgang fremstår vi noe mer rotete og er ikke like tålmodige defensivt som hva vi var de første 45. En utvisning til hvert av lagene i starten av annen omgang gjør også at det blir noe mer rom å boltre seg i , så berg får nok mer rom på bakgrunn av dette, samtidig som det er første kamp og mange tunge bein utover i kampen. Selv om vi ikke er like godt organisert i annen omgang føler jeg at det er Greåker som styrer spillet, men det er kanskje er Berg som får den største sjansen alene mot en trygg og god Jostein de få gangene han ble satt på prøve. En herlig bein parade gjør at vi kan gå av med 1-0 seier.

Totalt sett gjør vi mye bra i denne kampen og spillerne viser at de har tatt til seg det vi har jobbet med på feltet de tre siste ukene. Helt perfekt er det ikke, men heldigvis er det mange uker til det setter i gang for fult.
Hvis noen skal trekkes frem i denne kampen, så er det tre nykommere vi synes viser seg frem og legger ned ett solid stykke arbeid denne kampen.

Jens Eriksen som også har valgt å komme tilbake etter ett opphold i Sarpsborg 08 kommer rett inn sentralt på midten og viser at han er sjef! God til å gjøre seg spillbar, flink til å bryte motstanderens angrep og ikke minst ett stort fotballhode. Gjør mye riktig denne kampen.

Per Marcus: Kommer tilbake etter ha vært i SFK. Spiller sentralt på midten ved siden av Jens. Viser at han er ett arbeidsjern, selv om kreftene virker å ta slutt utover kampen. God til å vurdere spillet og ta enkle valg ut i fra dette. Bare stolpen i veien gjør at Marcus ikke fikk kronet en meget god kamp med scoring på tampen av 2.omgang.

Anders Mainitz har valgt å komme fra Gresvik før denne sesongen. En moderne stopper som tør å trille ball. Sikker i valgene sine, samtidig som det smeller godt i duellene når det er behov for dette. Jeg har hele tiden vært trygg på at Anders blir en viktig signering for oss, og han viser fra første kamp at han er en å regne med. Spiller smart gjennom hele kampen og gjør få feil.

Nå er det bare å se fremover og glede seg over at det er mange folk på trening. Konkurransen om plassene er større en i fjor og det er mange som vil kunne vise seg frem i mnd fremover.

Dagens tropp var som følger:
Jostein Skaar, Anders Mainitz, Benjamin EK, Marius Eriksen, Tobias Hagen, Joachim Henriksen, Fredrik Bruland, Jens Eriksen, Per Marcus, Jonas Fredriksen, Sander Fredriksen, David Monan, Alexander Hilt, Marcus Jørgensen, Sander Eriksen og Mahelo Ekiochi.  
Comments