Tap for juniorlaget

lagt inn 5. mai 2017, 01:18 av Knut Audun Hotvedt
Juniorlaget med årets første tap.

Det er alltid tøft å tape en fotballkamp. Man vil så mye mer enn hva man sitter igjen med, og slik ble altså denne torsdags kvelden på Moa.
Vi er fullstending klar over at vi møter ett godt fotballag, men vi vet også at vi kan henge med de fleste på en god dag.

Kampen starter kontrollert og gutta spiller god fotball. Det meste som skjer de første 20 minuttene er det Greåker som står for. Vi skaper flere store sjanser på dødball, men dessverre er vi ikke "voksne" nok i feltet! I alle fall to av disse dødballene burde vært omsatt til mål. I tillegg til ett par store sjanser på dødball spiller vi oss også frem til gode sjanser som vi kunne og burde utnyttet bedre. Ironisk nok er det en dødball i mot som sender Borgen opp i føringen 1-0. Muligens litt urettferdig, men nå er det engang slik at man må ta vare på de mulighetene man får!

Personlig synes jeg vi har god kontroll de første 45, men vi ligger bakpå og må jage i annen omgang. Dette er ikke en situasjon vi er vant med og gutta er fullstendig klar over hva som må legges ned av arbeid i annen omgang for å lykkes.

I stedet for å få den utligningen vi trenger får Borgen en meget enkel oppgave med å øke til 2-0. Vi endrer systemet vårt og går over til 3-4-3 for å skape litt mer trykk fremover i banen. De byttene som var påtenkt måtte endres i ett forsøk på å hente inn den ledelsen Borgen har. Nok en gang får Borgen en gavepakke i en situasjon som jeg er meget sikker på er en offside plassert Borgen spiller som enkelt kan bredside ballen i mål. Borgen øker også kort tid etter til 4-0 og kampen er avgjort.

Det er alltid surt og tape fotballkamper, og særlig på en måte som denne. Vi møter ett fysisk godt Borgen lag som vil mer enn oss i duellspillet, men vi er også uheldige som ikke leder med ett par mål relativt tidlig i kampen.

Vi skal ta lærdom av dette og slå tilbake forhåpentligvis allerede neste uke. Nå er det bare å løfte hodet og tenke fremover. Vi er ett lag i utvikling og har mange gode kamper å se frem i mot. Takk til alle dere som tok turen på Moa for å støtte guttane våre!

God helg.

Mads Kristiansen