Tap for juniorlaget

lagt inn 11. aug. 2017, 00:18 av Knut Audun Hotvedt
Junior laget tok i går den korte veien til Kurland og bortemøtet mot SFK.
Disse kampene er alltid intense og bærer ofte preg av to lag som nekter å tape, og i går var intet unntak.

SFK starter kampen klart best og er ballsikre, flinke til å bevege seg i rom samtidig som de klarer å vri spillet ofte og godt nok til at vi ikke klarer å henge med slik vi ønsker de første 45 minuttene,
Hjemmelaget har mye ball og styrer spillet selv om de ikke klarer å skape de helt store sjansene. De største sjansene denne omgangen er det vi som skaper på overganger og rask angreps fotball de gangene vi gjenvinner ball fra SFK.
Først er det Abekya som løper fra forsvaret og kommer alene med keeper. Denne blir reddet og ender med corner som vi ikke får noe ut av. Kort tid etterpå på motsatt side er det Martial som blir spilt fri, løper fra backen og blir felt innenfor 16 meteren. STRAFFE.
Dette var ikke vår dag foran mål, og denne blir heller ikke satt i nettet til stor frustrasjon både fra spillere og ledere.
Vi går derfor til pause med 0 - 0. Vi er fornøyd med at vi fortsatt er med i kampen, men ikke prestasjonen som blir vist de første 45. Hadde vi hatt flaks kunne vi også tatt med oss en ledelse, men rettferdig hadde det nok ikke vært.

I annen omgang velger vi å endre litt på strukturen kontra 1 omgang, og jeg synes vi er mer på høyde fra start. Vi er mer aggressive og klarer å vinne ball oftere enn i første omgang, selv om vi fortsatt sliter noe med å etablere eget spill.
Derfor er det ekstra surt at SFK får hull på byllen etter 60 min. Tilfeldigheter gjør at ballen havner til høyre for 16 meteren vår etter flere dueller i feltet, her kommer det en SFK spiller og curler ballen vakkert i motsatt hjørne og 1-0 til hjemmelaget er ett faktum.
Vi må gjøre noen grep og velger herfra og inn å satse offensivt. Vi setter press på SFK og skaper flere gode halvsjanser, og på tampen er det bare uflaks at vi ikke får utlikningen vår.
Erik Kjølberg er med å dobler på venstre kanten og blir spilt fri alene med SFK's keeper nok engang. En god beinparade gjør at ballen havner på 8 meter og Jonas Jansen skal bare sette ballen i åpent mål, men der står det selvfølgelig en motstander og får headet ballen unna.
Det vil seg ikke, og som det ofte går i slike situasjoner får SFK punktere kampen etter en overgang 4 minutter på overtid.

Vi taper kampen 2-0, men tar med oss viljen til å vinne kamper. Gutta står på i 95 minutter og viser at de er i stand til å stå løpet ut selv på dager hvor ikke alt klaffer.
Nå skal vi løfte haka opp igjen og snu dette allerede til neste uke hvor vi har kamp både med senior laget og junior laget.

Vi er fortsatt med i toppen og skal gjøre det vi makter for å bite oss fast frem til serien er ferdig.