McDonalds-Umbro Fotballfestival 2012

lagt inn 20. mai 2012, 14:26 av Knut Eriksen   [ oppdatert 21. mai 2012, 04:15 av Flemming Ottosen ]
Strålende fornøyd! For en helg! For en gjeng!  Fredag ettermiddag satte 17 spillere og en gjeng foreldre/trenere seg i bilene på Grusbanen på Moa. Endelig var vi klare for en spennende helg på andre siden av Oslofjorden, nærmere bestemt Tollnes, Skien. Turen gikk knirkefritt, og vi fant omsider fram til stedet vi skulle bo. Menighetshuset på det lille tettstedet Klyve. Det skulle vise seg at dette var et perfekt bosted for oss. Huset var innbydende, rent og forholdsvis nytt. God plass og flott kjøkken. Coop på andre siden av veien og en liten fotballbane 100 m unna. 5 minutters kjøretur til banene. Leiepris inkl vask: 1500,-.
 
Vi ryddet unna prekestolen og rigget oss til med soveposer og luftmadrasser. Deretter ble Coop'en utforsket. Is, potetgull, sjokolade og brus ble fraktet i relativt store mengder over til menighetshuset. Vi måtte bare si stopp! Måtte jo ha i oss litt mat først. Ikke mer seriøst enn pølser og brød, men det er i alle fall et par hakk bedre enn Maarud og Coca.
 
Kvelden og natta gikk fint. Hosting, snorking, fnising og fising må man bare regne med. Noen slo av en prat mens de sov også. Vi voksne skiftet på å være våkne etter pålegg fra brannvesenet! Etter en god frokost, som kjøkkengjengen ordnet, var vi klare for det sportslige. Begge våre lag var nå klare for 3 kamper i innledende puljespill lørdag. Vi var litt spente og usikre på hvordan det skulle gå. Her var bare ukjente lag, og vi la selvfølgelig merke til at lag som Sandefjord og Odd hadde meldt på lag i vår årsklasse. Det skulle vise seg at vår usikkerhet var totalt ubegrunnet. Ved dagens slutt hadde nemlig våre to lag plassert seg hhv som puljevinnner og puljetoer sine puljer. Rød vant sin pulje med tre strake seire, mens Grå nøyde seg med to seire og ett tap. Tapet kom mot Sandefjord.
 
Etter at kampene var ferdige, reiste vi til Badeparken i Langesund. Her koste vi oss i tre timer, Vi spiste pizza til vi var stappmette og badet til vi fikk svømmehud. Deilig, avslappende og godt for kroppen etter dagens anstrengelser på gressmatta. Vel hjemme på menighetshuset vanket det nye runder på Coop. Brødmat og varme karbonader til kveldsmat ble ordnet av gutta på kjøkkenet. De fleste sov nok litt bedre denne natta enn forrige, for vi var ganske slitne etter dagens dyst. 
 
Søndag morgen sto vi opp litt før 07.00. Vi pakket så mye som mulig, slik at vi skulle være mest mulig klare til hjemreise senere på dagen. Frokosten ble fortært, og vi var klare for en ny dag på gressmatta. Rød skulle nå spille mot 3 andre puljevinnere i en "puljevinnergruppe". Vi visste at det kom til å bli en skikkelig utfordring for oss.
Første kamp var mot Sandefjord. Vi fikk aldri helt taket på denne kampen. Motstanderne var rett og slett litt for gode for oss denne søndagsmorgenen. Kampen endte til slutt med tap 2-4, og ingen kan si at det var et urettferdig resultat. Neste kamp var mot Urædd 1. Nok et sterkt lag, men her avgjorde vi kampen i første omgang. Vi hadde bestemt oss! 5-0 sto det ved sidebytte, og det ble også sluttresultatet. Siste kamp for Rød ble en noe slapp affære. Begge lag var slitne, men vi halte til slutt i land en 2-1 seier.
 
Grå skulle spille mot èn puljevinner og de to beste toerne fra dagen før. Grå var tredje beste toer fra lørdagens kamper, og var således ranket som det svakeste laget i sin søndagspulje. Skulle de få skikkelig bank i dag? Neida! I tur og orden ble Teie, Lier og ROS sendt poengløse av banen. Grå knuste all motstand og vant sin pulje. En veldig god prestasjon, synes vi. Det som fremfor alt kjennetegnet det grå laget denne dagen var deres evne til å avgjøre jevne kamper. På dette laget hadde vi med fire gutter fra 2001-laget, og de var absolutt delaktige i at laget presterte godt.
 
Det var totalt 20 lag påmeldt i G-12 klassen. Våre to lag ble nr to og nr 5. Total målforskjell ble hele 47-15.
Dette er over all forventning, og spesielt gledelig er det å se at stadig flere tar ansvar på banen.
 
Til slutt vil jeg bare si at det har vært en fornøyelse å være på tur med denne gjengen. Oppførselen har vært perfekt, og det har vært en svært god tone i laget gjennom hele helga. Vi voksne som bodde på huset (Morten, Christer, Jan Arne, Paal, Steinar, Knut) pratet om akkurat det flere ganger. Jeg er 100% sikker på at et allerede gode miljøet har blitt ytterligere styrket i løpet av helga. Vi gleder oss til fortsettelsen!
 
 
 
Comments