Ungdomsavdelingen‎ > ‎Tidligere lag‎ > ‎Gutter 01‎ > ‎Nyheter fra G01‎ > ‎

Trening i kulde

lagt inn 12. jan. 2013, 01:38 av Flemming Ottosen   [ oppdatert 12. jan. 2013, 01:41 ]
Vi følger NFFs kulderåd:
"Ved 12 – 15 minusgrader bør man vurdere å avlyse turneringer og evt treninger."

Her må man ta vind og luftfuktighet i betraktning. På Moa er det ofte fuktig luft, og med vind fra nord kan -7 oppleves som -10. Vi tilpasser også treninga etter hvor kaldt det er.
Er det godt under -10 avlyser vi garantert. Er det i grenseland vil vi vurdere fra gang til gang om det er for kaldt. Følg med på hjemmesiden vår!

Når det er kaldt er det meget viktig at gutta har riktig tøy. 
Man skal ha 3 lag med klær på seg.
Lag 1
Ullundertøy. Superundertøy kan brukes hvis det ikke er for kaldt. Merinoull er kjempebra, men ganske dyrt. Tekniske ullsokker (gutta fryser ofte i bena på trening).
Husk på at vi selger ullprodukter fra Ullmax, og laget får provisjon på salget. Lever bestillingsskjemaet ditt til Flemming.

Lag 2
Fleece eller annet varmeisolerende tøy som ikke suger til seg vann og svette. Ikke bomullstøy, det suger til seg fuktighet.

Lag 3
Tøy som stopper vind og beskytter mot regn. Ikke bruk regnjakker som ikke "puster". Bevernylon fotballknickers er glimrende. Uten lue og hansker blir gutta sendt hjem. En buff kan være godt å ha når det er som kaldest.

Skotøy
Kunstgresssko i skinn fungerer best på frosne baner. Plastsko i regnbuens farger fungerer dårlig. Løpesko og refleksvest skal bestandig være med i bagen på alle treninger vinterstid.
Comments